Warszawa – Polens pulserende sentrum

Rik historie, spennende kultur og rimelig shopping i Polens hovedstad!

Avreisedato: 03. september 2020 | 6 dager | Turpris: 6490

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Warszawa – byen du må oppleve!

Lokalguide i Warszawa tar oss med på vandring i den flotte byen!

Hovedstaden i Polen har kommet seg langt bort fra den grå sovjetiske sementjungelen fra etterkrigstiden. Det historiske bysentrumet ble nærmest komplett ødelagt under andre verdenskrig. Nå har byen gjenoppstått og fått tilbake sin skjønnhet takket være møysommelig restaurering!  Byen oppsto på 1200-tallet som en fiskelandsby og Gamlebyen som ligger langs Wisla-elven er en av Øst-Europas kulturelle høydepunkter. Den lange historien med kriger og okkupasjoner har gjort byen til et historisk puslespill og  bærer preg av utallige kulturer som har vært med på å gjøre hovedstaden til det den er i dag.  Warszawa passer for deg med interesser for fantastiske slott, gallerier, severdigheter og opplevelser rundt ethvert hjørne.  Denne byen har alt!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev Warszawa på sitt beste

Busstur -den mest sosiale måten å reise!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6490
Sted: Polen, Warszawa
Avreisedato: 03. september 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 08. september 2020

Program

Torsdag: Hjem – Karlskrona (Gdynia) Bussen starter i Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Sandefjord. Her går vi om bord på fergen til Strømstad, avgang kl.10,00. Etter 2,5 time ankommer vi Sverige og fortsetter forbi Gøteborg og Halmstad frem til Karlskrona. Her går vi om bord i nattfergen til Gdynia. Vi har inkludert plass i utvendige lugarer og samles til felles middag

Fredag: Gdynia – Warszawa Frokost før ankomst til Gdynia. Vi tar plass i bussen og kjører raskt ned gjennom Polen til Warszawa hvor vi ankommer ved lunsjtid. Her møter vi vår lokalguide og blir tatt med på rundtur i byen, hvor vi bl.a. får se gamlebyen med sine brostensgater og fargerike hus som står på UNESCOs liste over verneverdige steder. Vi får også se Det Kongelige Slott – tidligere hjem for Polens konger, et fantastisk landemerke beliggende kun i kort avstand fra Gamlebyen (utenfra – ikke inngang). Rundturen ender opp på vårt hotell hvor vi skal bo i 3 netter. Felles middag.

Lørdag og søndag: I Warszawa Frokost inkludert hver dag, og middag en av kveldene. Den ene dagen har vi satt av til å utforske byen på egenhånd. De som ønsker det kan dra opp i kulturpalasset hvor man får en fantastisk utsikt over byen, det er også mange spennende museer å besøke. Den andre dagen skal vi på utflukt på landsbygda i området  Mazovia. Vi starter dagen med et besøk i byen Zelazowa Wola, hvor vi skal besøke huset hvor den kjente komponisten Fredric Chopin ble født. Herfra fortsetter vi til den koselige landsbyen Arkadia hvor vi skal besøke den vakre engelske hagen som ligger her. Vårt siste stopp er Nieborow-slottet, som er et fantastisk barokkslott som ble bygget på 1700-tallet.

Mandag: Warszawa – Gdynia Frokost på hotellet, før vi tar plass i bussen og setter kursen nordover. Vi kjører til byen Torun som er en av de få som ikke ble bombet under andre verdenskrig. Byen er på UNESCOs verdensarvliste, Astronomen og matematikeren Nicolaus Copernicus ble født her og byen er også kjent for sine Pierniki (pepperkaker). Vi får med oss lokalguide her, samt at vi spiser lunsj på egenhånd. Etter besøket kjører vi opp til Gdynia hvor vi går om bord i nattfergen tilbake til Sverige. Vi har inkludert plass i utvendige lugarer, og samles til felles middag.

Tirsdag: Karlskrona – hjem Vi spiser frokost før vi ankommer Karlskrona om morgenen. Vi tar plass i bussen og kjører opp gjennom Sverige forbi Vaxjø og Uddevalla til Strømstad. Her går vi om bord i fergen til Sandefjord, avgang kl.17,00. Etter 2,5 timer er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake mot våre hjemsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*5 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 625,-
*Buffet på Sandefjord-Strømstad kr. 430,- (totalt for tur/retur)