Den fantastisk Mørekysten

Opplev enestående natur langs Mørekysten!

Avreisedato: 15. juni 2021 | 5 dager | Turpris: 6890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Mørekysten og vill natur

 På Mørekysten kjører vi den fantastiske Atlanterhavsveien!

Bli med oss på opplevelsesferie i Møre og Romsdal! Vi skal i løpet av denne reisen få med oss det villeste og vakreste av natur som Vestlandet kan tilby. Vi bor 2 netter i ”Rosenes by” Molde, og 2 netter i vakre Ålesund, og tar utflukter herfra. Få steder i Norge kan lokke med så dramatisk natur som Møre og Romsdal. Snødekte topper med loddrette fjellsider som stuper ned i dypblå fjorder. Vi skal kjøre den fantastiske Atlanterhavsveien som ble ble kåret til århundrets byggverk av det norske folk. Opplev Norge og den vakre naturen med buss!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Avreise fra Trondheim

Vi kjører den fantastiske Atlanterhavsveien

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6890
Sted: Norge, Mørekysten
Avreisedato: 15. juni 2021
Avreisested: Trondheim
Hjemreisedato: 19. juni 2021

Program

Tirsdag: Hjem – Ålesund Vi har fremmøte på Hurtigrutekaia i Trondheim kl.09,15 hvor vi møter reiselederen og går om bord på Hurtigruten. Her setter vi fra oss bagasjen, og finner en plass i en av salongene hvor vi kan nyte utsikten over landskapet som passerer forbi. Vi samles til felles velkomstmøte om bord med reiselederen og de andre deltagerne. Vi ankommer Ålesund ved midnatt, og sjekker inn på vårt hotell for 2 overnattinger.

Onsdag: I Ålesund Frokost og middag inkludert. Ålesund er lett å la seg fascinere av. Byen er ung til sinns, og har en dramatisk historie å vise tilbake på. I 1904 ble byen herjet av brann og 10.000 mennesker ble husløse. Opp fra asken reiste det seg en ny by, denne gang i Jugendstil. Med et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger er den som tatt rett ut fra fantasiens verden. Vi tar også en tur opp på Aksla der vi får en fantastisk utsikt.

Torsdag: Ålesund – Molde Frokost på hotellet før vi går om bord i Hurtigruta som tar oss med fra Ålesund og inn den vakre Geirangerfjorden. Ombord kan vi bl.a. beskue fossene de Syv Søstre og Brudesløret. I Geiranger venter bussen på oss og tar oss med opp Ørnveiene, over fjellet og frem til den fantastiske Trollstigen, Norges mest besøkte turistvei. Her starter vi nedstigningen fra Stigrøra (858 moh).  Noen steder er veien hugd inn i fjellet, andre steder bygd opp med steinmurer. Denne veien ble bygd i 1936, og har kontinuerlig blitt utbedret for å holde standarden. Ved bunnen av Trollstigen svinger vi ut på hovedveien og kjører forbi Åndalsnes til Molde hvor vi skal bo i 2 netter. Felles middag om kvelden.

Fredag: I Molde Frokost og middag. Vi starter dagen med å  besøke Bud, et lite, gammelt fiskevær i Fræna kommune. Her finner vi også Ergan Kystfort som er et av de større festningsanleggene tyskerne bygde langs kysten i forsvarssystemet de kalte Atlanterhavsvollen. Etter besøket fortsetter vi langs Hustadvika før vi ender opp midt på den fantastiske Atlanterhavsveien som ble kåret til århundrets byggverk av det norske folk. Denne storslåtte veien er 8274 meter lang, og sto klar 7. juli 1989. Den går helt ute i havgapet og er en fantastisk naturopplevelse. Vi skal også bli med den berømte ”Saga Siglar” som tar oss med ut til Ragnar Thorseths Håholmen. Her får vi oppleve Håholmens historie, og deretter vises en fascinerende film om Ragnar Thorseths eventyrlige opplevelser fra vikingeskipseilasene. Vi returnerer til Molde utpå ettermiddagen.

Lørdag: Molde – hjem Frokost på hotellet. Vi starter dagen med å kjøre til Kristiansund som ligger på 3 øyer rundt Norges beste og vakreste naturhavner. Kristiansund ble grunnlagt og fikk sin status av den dansk-norske kong Christian VI i 1752, men det har bodd folk her ute i ca. 10.000 år. Vi får også med oss lokalguide her. Etter lunsj på egenhånd setter vi kursen tilbake mot Trondheim via Halsa og Orkanger.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 200,-