Påsketur til Gdansk

Flott gamleby, severdigheter og historie i Gdansk!

Avreisedato: 04. april 2023 | 5 dager | Turpris: 5990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Gdansk – en av Polens eldste byer

Opplev den vakre gamlebyen i Gdansk!

Gdansk har en 1000-år lang historie med yrende handel å se tilbake på. Byen var en gang kjent som juvelen av de Hanseatiske byene, og selv nå holder den posisjonen som en av den Baltiske regionens viktigste byer. Her finner vi en spennende miks av nasjonaliteter. Tyskere, polakker, jøder og hollendere bidrar alle til en spennende kultur og et mangfoldig kjøkken. Selv om 90% av alle husene ble bombet under andre verdenskrig ble gamlebyen møysommelig gjenoppbygd slik den fremsto før krigen. Under oppholdet i Gdansk besøker vi Solidaritetsutstillingen, den hyggelige byen Sopot, Malbork slottet og Mariakatedralen. Kombiner opplevelser og avslapning med påsketur til Gdansk!

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev Gdansk sin koselige gamleby

Flere spennende utflukter inkludert

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 5990
Sted: Polen, Gdansk
Avreisedato: 04. april 2023
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 08. april 2023

Program

Tirsdag: Hjem – Karlskrona (Gdynia) Bussen starter opp i Kristiansand tidlig om morgenen og tar på deltagere langs E-18 frem til Sandefjord. Her går vi om bord på fergen til Strømstad, avgang kl.08,30. Om bord blir det mulighet til å ta seg noe å spise samt gjøre fordelaktige innkjøp. Etter 2,5 time ankommer vi Sverige og fortsetter forbi Gøteborg og Halmstad frem til Karlskrona. Her går vi om bord i nattfergen til Gdynia. Vi har inkludert plass i utvendige lugarer og samles til felles middag om kvelden.

Onsdag, torsdag og fredag: I Gdansk Vi har inkludert frokost hver dag. Vi ankommer Gdynia om morgenen og møter vår lokalguide som tar oss med det korte stykket til Gdansk sentrum. Her får vi se de viktigste severdighetene, samt høre byens interessante historie. Vi besøker også det gamle skipsverftet i Gdansk. Her får vi se solidaritetsutstillingen, høre om livet under kommuniststyret og hvordan overgangen etter fallet av jernteppet påvirket vanlige folk. Herfra kjører vi til Sopot hvor vi får fritid til å se oss rundt, lunsj på egenhånd. Sopot er en hyggelig badeby like nord for Gdansk med Nord-Europas lengste tre-pir og en koselig gamleby. Etter besøket her kjører vi til Gdansk hvor vi sjekker inn på vårt hotell for 2 netter.  Vi har også inkludert felles middag denne dagen. Hele torsdagen fri til å utforske byen. Fredag tar vi det litt med ro om morgenen før vi pakker i bussen og drar på utflukt til Malbork slott. Slottet står på UNESCOs verdensarvliste, og har en historie som går tilbake til det 14. århundret. Slottet var bostedet til den såkalte «Grand Master» av den teutonske ordenen. Vi besøker også Mariakatedralen som ligger her. Det finnes også flere andre museer for de som ønsker det. Vi setter kursen tilbake mot Gdynia om ettermiddagen, hvor vi går om bord i nattfergen tilbake til Karlskrona, avgang kl.19,30. Vi har inkludert felles middag om bord og sover godt i utvendige lugarer under overfarten.

Lørdag: Karlskrona – hjem Vi spiser frokost før vi ankommer Karlskrona om morgenen. Vi tar plass i bussen og kjører opp gjennom Sverige forbi Vaxjø og Uddevalla, over Svinesund og til Moss. Her tar vi den korte fergeturen tilbake til Horten før vi fortsetter de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 200,-
*Frokostbuffet utreisen (Sandefjord-Strømstad) kr. 180,-