Langtidsferie naturskjønne Madeira

“…her får vi en fantastisk utsikt nesten 1000 meter loddrett ned til landsbyen Curral das Freiras – også kalt Nonnenes dal”

Avreisedato: 11. februar 2019 | 23 dager | Turpris: 16990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Fantastiske omgivelser på «Atlanterhavets perle»

Madeira er en øy med vulkansk opphav midt i Atlanterhavet og blir ofte beskrevet som en flytende hage. Øyen har et mildt subtropisk klima og store deler av Madeira utgjør et naturreservat, som også står på UNESCOs verdensarvliste. Madeira er overraskende bratt og mer enn halvparten av øya ligger over 700 meter over havet. Det høyeste fjellet, Pico Ruivo, er hele 1862 meter høyt! Vi bor på den solfylte sørsiden som ligger i le av fjellkjeden som skiller nord fra sør. Vårt hotell ligger i turistdelen av Funchal og her finner du alt du trenger i nærheten. I tillegg til spennende utflukter får vi mange dager fri til deilig avslapning, hygge og egne aktiviteter.

 

Tilbake til reiseoversikt

Flere spennende utflukter inkludert

Leilighetshotell med kjøkkenkrok

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 16990
Sted: Madeira, Funchal
Avreisedato: 11. februar 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 05. mars 2019

Program

Mandag: Hjem – Madeira Bussen starter i Kristiansand og tar med deltagere frem til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Lisboa, avgang kl.12,55. Etter 4 timer lander vi og går videre til Madeiraflyet. Etter nye 2 timer lander vi på Madeira kl.18,55. Her tar vi plass i bussen som tar oss med de siste minuttene til leilighetshotellet Duas Torres hvor vi skal bo i 22 netter. Hotellet har bra beliggenhet i turistdelen av byen med restauranter, barer og butikker rundt (3km fra sentrum). Rommene er studio leiligheter med en kjøkkenkrok, et lite spisebord, det er også balkong på rommene. Hotellet har bar, restaurant og svømmebasseng. Felles middag 11 kvelder under oppholdet (frokost kan kjøpes mot tillegg, eller man lager selv).

Tirsdag 12. februar – mandag 5. mars: På Madeira En dag drar vi på en tur inn til Funchal sentrum. Her får vi høre den interessante historien, besøke det fargerike markedet hvor frukt, grønnsaker, blomster og fisk blir solgt. Vi besøker byparken, samt Domkirken «Se» som er bygget i manuelinsk stil. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd. Vi besøker også en Madeiravinkjeller. En annen dag vi skal på utflukt starter vi med å besøke utsiktspunktet Eira do Serrado (1094 moh). Her får vi en fantastisk utsikt nesten 1000 meter loddrett ned til landsbyen Curral das Freiras – også kalt Nonnenes dal. Byen er omgitt av høye fjelltopper. Her dyrkes en spesiell type kirsebær, som brukes til fremstilling av likøren Ginja. Området er også kjent for sine mange kastanjetrær, som igjen blir benyttet til å lage likør, suppe, kake osv. Herfra fortsetter vi til Monte, hvor vi finner Madeiras valfartskirke. Vi spaserer gjennom det flotte parkanlegget hvor vi får se Madeiras skytshelgen «Nossa Senhora de Monte». Monte er også kjent for sine kurvsleder, som hver har 2 kusker som styrer og bremser, mens det går over stokk og stein ned en steinbelagt smal vei til Livrament (2,5km). En annen dag skal vi på utflukt til pittoreske landsbyer og dramatisk kystlandskap. Vi starter dagen ved å kjøre langs sør-kysten av Madeira og kjører gjennom Camara de Lobos på vei til en av verdens høyeste kystklipper, Cabo Girao (580 moh) hvor vi får en fantastisk utsikt. Etter besøket her fortsetter vi til Ribeira Brava, før vi begynner på oppstigningen til høysletten Paul da Serra (1500 moh), hvor vi får en fantastisk utsikt over Madeiras grønne fjell. Vi kjører også over Encumeadapasset, her er øya kun 20km bred, og er vi heldig med været får vi se både den sørlige og nordlige kysten herfra. En kveld har vi inkludert Madeirakveld på restaurant utenfor hotellet med musikk og underholdning, samt lokal tradisjonell middag. Vi får også mange dager fri til avslapning og hygge.

Mandag: Madeira – hjem Vi blir hentet og tatt med til flyplassen hvor vi går om bord i flyet til Lisboa kl.10,30. Etter 2 timer lander vi, og går videre til Osloflyet. Etter nye 4 timer lander vi på Gardermoen kl.18,10 (lokal tid) og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*22 overnattinger i delt studio leilighet
*11 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 3 850,-
*Frokost på hotellet kr. 2 000,-
*Leilighet med garantert havutsikt kr. 3 000,- per rom (NB! man kan være heldig å få rom med havutsikt om man ikke betaler, men for å være garantert så må man betale)