Påsketur til skjønnhetens øy Korsika

“Under oppholdet har vi 2 heldagsutflukter i tillegg til en hel dag i Ajaccio by”

Avreisedato: 11. april 2019 | 13 dager | Turpris: 15990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Korsika – øyen som har noe for alle

Korsika (også kalt skjønnhetens øy), og Ajaccio spesielt har en røff natur formet av vind og sjø. Øyen tilbyr noe av det mest fantastiske landskapet du finner i Europa. I Valincobukten befinner det seg småbyer som klamrer seg fast oppover i fjellskrentene. Her finner du også små havnebyer med noen av de flotteste sandstrendene på øya. Det klare vannet og de grønne åsene danner en perfekt ramme rundt alle de historiske byggverkene. En av de mest kjente personene som har bodd her på øya er Napoleon som ble født i Ajaccio i 1769. 

 

Tilbake til reiseoversikt

Reiseleder med på hele turen

Opplev "Napoleons øy"!

Spennende program på ned og oppveien

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 15990
Sted: Frankrike, Korsika
Avreisedato: 11. april 2019
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 23. april 2019

Program

Torsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter opp fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 frem til Sandefjord. Her tar vi fergen over til Strømstad, avgang kl.13,30. Etter 2,5 time er vi fremme i Sverige og kjører ned til Gøteborg hvor vi går om bord i nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Fredag: Kiel – Karlsruhe Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel om morgenen. Vi kjører sørover i Tyskland forbi Hamburg, Kassel og Frankfurt frem til utkanten av Karlsruhe. Her sjekker vi inn på vårt hotell for natten, og samles til felles middag.

Lørdag: Karlsruhe – Besancon Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører inn i Frankrike og den vakre Alsacedalen ved Strasbourg. Her skal vi tilbringe store deler av dagen langs Route du Vin. Underveis besøker vi bl.a. den lille sjarmerende byen Riquihr. Utpå ettermiddagen fortsetter vi til Besancon, reisens mål denne dagen. Vi samles til felles middag.

Søndag: Besancon – Arles Frokost. Vi tar plass i bussen og fortsetter vår ferd sørover i Frankrike. Vi passerer byer som Dijon og Lyon før bussen utpå ettermiddagen ruller inn i Provence. Her ender vi opp på vårt hyggelige hotell midt i gamlebyen i Arles. Vi tar en rundtur til fots i sentrum før vi samles til felles middag.

Mandag: Arles – Toulon (Ajaccio) Vi inntar vår siste frokost på det franske fastlandet før vi i dag skal på oppdagelsesferd i Provence. Underveis besøker vi middelalderbyen Les Baux, vinbonde og de meget kjente Pont du Gard akveduktene som finnes her. Om kvelden går vi om bord i nattfergen som skal ta oss med over til Korsika.

Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: På Korsika Frokost hver dag og middag 2 kvelder under oppholdet. Vi ankommer Ajaccio om morgenen, hvor vi skal bo 3 netter på vårt hyggelige hotell i sentrum. Under oppholdet har vi 2 heldagsutflukter i tillegg til en hel dag i Ajaccio by. Napoleon ble født her og vi får se både fødestedet og museet til Napoleon. Ajaccio har også en meget hyggelig gamleby som vi får tid til å oppleve med guide og på egenhånd. Under utfluktene på Korsika blir vi bedre kjent med øya og det fantastiske landskapet vi finner her. Bratte klipper som stuper ned i havet, grønne åser, små pittoreske landsbyer osv. Avreisedagen tar vi for oss nordsiden av Korsika før vi ender opp i Bastia hvor vi tar farvel med Korsika og går om bord i nattfergen til Italia.

Lørdag: Savona – Syd Tyskland Vi ankommer Italia litt tidlig om morgenen og stopper for pick-nick-frokost. Vi kjører raskt opp Italia forbi Milano og til den sveitsike grensen ved Lugano. Vi besøker denne fasjonable byen, og får mulighet til å spise lunsj her før vi kjører inn i de Sveitsiske alpene. Det er en fantastisk naturopplevelse. Ferden går videre forbi Lichtenstein, langs Bodensjøen og inn i Tyskland hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag: Syd Tyskland – Würzburg Frokost på hotellet om morgenen før vi forlater Syd Tyskland og kjører raskt nordover. Vi svinger snart av motorveien og kjører inn på Die Romantische Strasse som vi følger oppover mot utkanten av Würzburg. Vi besøker blant annet den kjente og meget vakre byen Rotenburg ob der Tauber. Herfra er det ikke langt igjen til dagens mål. Felles middag om kvelden.

Mandag: Würzburg – Kiel (Gøteborg) Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med videre opp gjennom Tyskland forbi Hannover og Hamburg frem til Kiel. Her går vi om bord i nattfergen til Gøteborg. Vi samles til felles middag om bord.

Tirsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Gøteborg. Ved ankomst tar vi plass i bussen og kjører opp til Strømstad, hvor vi tar fergen til Sandefjord. Etter 2,5 timer er vi tilbake i Norge kl.14,30 og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*12 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*12 frokoster
*9 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr.3 000,-
*Utvendig lugar kr. 1 100,- per lugar (totalt for alle fergene)
*Lunsjbuffet tur/retur Sandefjord-Strømstad kr. 450,-