Vakre Toscana

«…her får vi oppleve den flotte storbyen Siena, der vår reiseleder tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene»

Avreisedato: 23. september 2022 | 6 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Vakre Toscana – Renessansens vugge

Bli med på utflukt til middelalderbyen Siena!

Mote, biler, design, mat og vin, fantastisk kunst, godt og varmt klima og vakkert landskap. Dette er bare noen av de stikkordene vi kan nevne om Toscana, og som dere kan bli med og oppleve på denne turen. Toscana er kjent for sine mange koselige, små landsbyer, samt store vakre byer som Firenze og Siena. Vi bor i kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi får god tid til å utforske byen og områdene rundt. Bli med oss til en av Italias vakreste regioner denne høsten!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Historiske storbyer & koselige landsbyer

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Italia, Toscana, Montecatini Terme
Avreisedato: 23. september 2022
Avreisested: Bergen Flesland
Hjemreisedato: 28. september 2022

Program

Fredag: Hjem – Montecatini Terme Vi har fremmøte på Flesland på egenhånd, hvor vi møter reiselederen. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.12,45. Etter 2 timer lander vi i Tyskland og går videre til Pisaflyet. Etter en ny drøy time lander dere kl.17,45 i Pisa. Vi tar plass i bussen som venter og tar oss de siste milene frem til kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi skal bo i 5 netter på Hotel Ariston med beliggenhet midt i sentrum. Vi samles til felles middag. 

Lørdag-tirsdag: I Montecatini Terme Vi har frokost inkludert hver dag,  og middag inkludert 3 dager (inkludert ankomstdagen). Den første dagen tar reiselederen med de som ønsker på en vandretur i byen, samt en tur opp til Montecatini Alto – gamlebyen som ligger på en høyde over det nåværende sentrum. En annen dag drar vi på heldagsutflukt til Siena og San Gimignano. Her får vi oppleve den flotte storbyen Siena, der vår reiseleder tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene. Etter besøket her fortsetter vi til tårnbyen San Gimignano, før vi er tilbake i Montecatini. Den siste utfluktsdag drar vi til Firenze. Vi går ned til togstasjonen og tar lokaltoget den knappe timen inn til Firenze. Ved ankomst blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på vandretur i den gamle bydelen. Byen blir ofte betegnet som ”et kunstens smykkeskrin” eller ”Italias skattekammer”. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd eller besøke museer før vi returnerer til Montecatini. 

Onsdag: Montecatini Terme – Hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med til Pisa. Her tar reiselederen oss med til Piazza Miracoli hvor vi finner det skjeve tårnet og den flotte katedralen. Vi får også tid til å se oss litt rundt på egenhånd før vi fortsetter til flyplassen i Pisa. Her sjekker vi inn og går om bord i flyet tilbake til Frankfurt, avgang kl.18,20. Etter en drøy time lander vi i Frankfurt og går videre til Bergensflyet. Etter nye 2 timer lander vi tilbake på Flesland kl.23,20 og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 200,- (enkeltrom utover 20%)