Sørlandet med Lindesnes & et lite stykke Amerika

«…amerikanskinspirert butikk som ligger i Brooklyn Square i Vanse»

Avreisedato: 19. oktober 2020 | 4 dager | Turpris: 5690

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Norges sørligste punkt, Lindesnes fyr

Oppdag det «norske Amerika»

Bli med oss til Norges sørligste punkt, opplev Lindesnes fyr, den godt bevarte og vakre kystbyen Sogndalstrand. Vi besøker også koselige Egersund, og får oppleve utvandrermuseet og et lite stykke Amerika under vårt besøk i Farsund. Under hele turen bor vi på Rosfjord Strandhotell beliggende helt i vannkanten med en vakker utsikt over havet i Lyngdal.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev Norges sørligste punkt Lindesnes fyr

Oppdag det "norske Amerika"

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5690
Sted: Norge, Lyngdal
Avreisedato: 19. oktober 2020
Avreisested: Oslo
Hjemreisedato: 22. oktober 2020

Program

Mandag: Hjem – Lyngdal Bussen starter fra Oslo om morgenen og tar med deltakere langs E-18 sørover. Etter å ha passert Kristiansand stopper vi i Sørlandsidyllen Mandal hvor vi skal besøke Mandalsmuseet som holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård. Her får vi høre den interessante historien til byen, her finnes også bilder av kunstnerne Adolph Tidemand, Gustav Vigeland og Amaldus Nielsen som alle er født i Mandal. Etter besøket her og litt tid på egenhånd i byen drar vi videre til Farsund, hvor vi sjekker inn på Rosfjord Strandhotell. Hotellet ligger helt i vannkanten med flott utsikt over havet. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag og onsdag: Lyngdal Frokost og middag hver dag på hotellet. Den ene dagen er viet til «norsk Amerika» vi starter med å besøke Trunken en gjennomført amerikanskinspirert butikk som ligger i Brooklyn Square i Vanse, etter besøket her fortsetter vi til Nordberg Fort som er Nordens best bevarte kystfort fra 2.verdenskrig, her får vi en fantastisk utsikt over Listalandskapet. Herfra fortsetter vi til Kvinesdal hvor vi skal besøke Lister Utvandrermuseum vi får høre den spennende historien om utvandringen til Amerika, og den tette kontakten som fortsatt er mellom samfunnet her og USA. Utpå ettermiddagen returnerer vi til hotellet vårt. Den andre dagen drar vi vestover vi kjører på småveier langs Jøssingfjorden. Fra bussvinduet får vi se husmannsplassen Helleren, før vi kommer til Sogndalstrand. Plassen er et gammelt ladested fra seilskutetiden, og i dette idylliske miljøet finner vi Sogndalstrand Kulturhotell som består av 11 ulike trehus. Her får vi en omvisning, og får høre historien til Krambua, Kommunehuset og Sjøbua. Vi har inkludert felles lunsj før vi fortsetter til Egersund, hvor vi skal besøke Egersund Fayancemuseum som i 132 år lagde steintøy både til hverdag og fest. Her får vi se den flotte utstillingen, vi får også litt tid til å ta oss en tur i den historiske trehusdelen av Egersund by, herfra returnerer vi til hotellet.

Torsdag: Lyngdal – hjem Frokost på hotellet før vi pakker i bussen. Vi starter dagen med besøk på Norges sørligste punkt, Lindesnes Fyr. Her får vi med oss en guide som forteller oss historien om fyret, menneskene som har bodd og fortsatt bor her og naturen rundt fyret. Etter besøket her kjører vi ut på E-39 mot Kristiansand og herfra videre E-18 tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*1 lunsj
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 500,-