TA Lesertur – Julemarked i Riga

“…hvor vi får smake på den kjente Riga Balsam. Etter besøket her fortsetter vi til hyggelig restaurant for felles middag”

Avreisedato: 09. desember 2018 | 4 dager | Turpris: 4690

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Riga – Baltikums fremste kulturby 

Hovedstaden i Latvia ligger ved Østersjøen og har 740.000 innbyggere, og er den største byen i de baltiske stater. Elva Daugava deler byen i 3; Gamlebyen, sentrum og Pardaugava. I sentrum finner du et staselig operabygg, konserthus, brede avenyer og grønne parker. Tyske kjøpmenn etablerte Riga allerede i 1158 som handelssted og ble grunnlagt i 1201. Byen var også med i Hansaen, noe som gjorde at det ble en velstående by.  Byen hevder også å være opphavet til det første juletreet i verden – i år 1510. Under vårt opphold er det flere spennende julemarkeder som frister med sitt flotte utvalg.

 

Tilbake til reiseoversikt

Lesertur med TA Reiseklubben

Koselig julemarked i Riga

Buss fra Skien og Porsgrunn

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 4690
Sted: Latvia, Riga
Avreisedato: 09. desember 2018
Avreisested: Sandefjord Torp (Grenland)
Hjemreisedato: 12. desember 2018

Program

Søndag: Hjem – Riga Bussen starter fra Grenland om formiddagen og tar med deltagere frem til Sandefjord Torp. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Riga, avgang kl. 14,20. Etter drøye 1,5 time ankommer vi Riga kl.16,55 (lokal tid). Her venter buss for å ta oss de siste minuttene til vårt hotell i sentrum som blir vårt hjem de neste 3 nettene. Om kvelden samles vi il felles middag.

Mandag og tirsdag: I Riga Vi har inkludert frokost på hotellet hver morgen, samt middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Mandag formiddag blir vi hentet av buss og lokalguide som tar oss med rundt i byen.  Vi får høre den interessante historien samt at vi får se de mest kjente severdighetene. Guiden tipser oss om hvor vi kan gjøre gode innkjøp i førjulstiden, rundturen avsluttes på Lido. Lido består av flere restaurant, underholdning og matmarked, og her kan vi tilbringe noen hyggelige timer (transport hjem med taxi/lokalbuss/fots når man ønsker). Resten av dagen og nesten hele mandag er til fri disposisjon til å utforske julemarkedene og byen nærmere. Mandag ettermiddag tar reiselederen oss med ut, vi drar til en lokal kafe hvor vi får smake på den kjente Riga Balsam. Etter besøket her fortsetter vi til hyggelig restaurant for felles middag.

Onsdag: Riga – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og får litt fritid om formiddagen før vi blir hentet med buss på hotellet som tar oss med til flyplassen i Riga. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Torp, avgang kl.13,05. Etter 1,5 timer er vi tilbake i Norge, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 middager
*Guiding som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 600,-