Tyrol med Oktoberfest i München

I Østerrike står naturopplevelsene i kø for våre synsinntrykk.

Avreisedato: 18. september 2019 | 9 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Majestetisk natur i Tyrol

“…En av Europas mest imponerende fjelloverganger…”

Med grense til sju europeiske land, er østerrikske Tyrol sin beliggenhet utvilsomt sentral. Området og landet er et av Europas mest populære turistmål, sommer som vinter. Men det er ikke bare beliggenheten som har gjort Østerrike så populært. Det er mangfoldet som de besøkende opplever under sitt opphold her. Naturen, kulturen, historien, menneskene, maten – alt er lagt til rette for at man skal føle seg velkommen. Underveis på denne turen får vi også med oss 2 store folkefester – Knødelfest i St. Johann og den verdensberømte Oktoberfesten i Munchen.

 

Tilbake til reiseoversikt

Reiseleder er med på hele turen

Knødelfest og Oktoberfest inkludert

Spennende utflukter inkludert

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Østerrike, Tyrol
Avreisedato: 18. september 2019
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 26. september 2019

Program

Onsdag: Hjem – Gøteborg Bussen starter i Kristiansand, og tar på turdeltagere langs E-18 til Sandefjord. Her tar vi fergen til Strømstad kl.13,30. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd. Etter 2,5 timer ankommer vi Strømstad og kjører videre til Gøteborg hvor vi går om bord i nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Torsdag: Kiel – Eibelstadt Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Kiel. Ved ankomst kl.09,15 tar vi plass i bussen og kjører sørover i Tyskland, forbi Hamburg, Hannover og Würtzburg frem til Eibelstadt, hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Fredag: Eibelstadt – Zillertal  Frokost før vi fortsetter sørover. Vi passerer Ulm før vi svinger av autobahnen ved Mittelberg. Her åpner det fantastiske Alpelandskapet seg. Alpene er kanskje den mest fascinerende delen av Europa, der naturopplevelsene står i kø for våre synsinntrykk. Middelalderbyene i Alpene er en opplevelse i seg selv med trange, krokete gater, vakre hus med små tårn, veggmalerier og gulldekorerte skilt. Vi har også inkludert besøk på det vakre Benediktinerklosteret i Ettal som har en historie som går tilbake til år 1330. Utpå sen ettermiddag kommer vi  frem til Østerrike og Zillertal hvor vi skal vi bo 4 netter på vårt hotell. Felles middag om kvelden.

Lørdag – mandag: I Zillertal Frokost og middag inkludert hver dag. En dag drar vi på utflukt til en av Europas mest imponerende fjelloverganger og Østerrikes høyeste passovergang. For mange er dette turens høydepunkt med en naturopplevelse som er vanskelig å beskrive. Vi stopper i landsbyen Heiligenblut som har en vakker beliggenhet, og en helt spesiell historie. Kirken med det slanke, hvite spiret foran bergkjempen Grossglockner, som strekker seg 3797 meter til værs, sies å være et av de mest fotograferte motiv i verden. En annen dag drar vi på utflukt til Kitzbühel og St. Johan hvor det denne dagen foregår Alm- og Knödelfest. Dette er høstens store begivenhet hvor kyrne kommer tilbake fra sommerbeite.  I gatene er det musikk, dans og meget god stemning.  Siste dagen drar vi på utflukt til Innsbruck. Først besøker vi den kjente hoppbakken Bergisel, før vi kjører til gamlebyen hvor vi kan se det kjente Goldenes Dahchl, og kan kose oss noen timer. Vi har også inkludert Tyroleraften og felles middag før vi returnerer til Zillertal.

Tirsdag: Zillertal – Bayreuth Frokost på hotellet. Vi tar plass i bussen og kjører til München. Her skal vi besøke den verdensberømte Oktoberfesten, som første gang ble holdt i 1810 for å markere bryllupet mellom prins Ludwig og prinsesse Theresie. Vi kommer i god stemning og spiser lunsj i et av festteltene på området. Utpå ettermiddagen samles vi og kjører det siste stykket frem til Bayreuth hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Onsdag: Bayreuth – Kiel  Frokost på hotellet før vi kjører ut på Autobahn og ruller på raske veier nordover gjennom Berlin og videre til Kiel. Her går vi om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer og samles til felles avskjedsmiddag.

Torsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost før ankomst Gøteborg kl.09,15. Her tar vi plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor vi  tar fergen over til Sandefjord. Etter 2,5 time er vi tilbake i Sandefjord kl.14,30 og kjører de siste milene hjem til våre påstigningsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*8 frokoster
*1 lunsj
*8 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 200,-
*Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt tur/retur)
*Lunsjbuffet tur/retur Sandefjord-Strømstad kr. 450,- (per person)