Unike Krakow

Opplev Krakow sine flotte gater og severdigheter i høstdrakt

Avreisedato: 24. september 2019 | 5 dager | Turpris: 5790

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Høsttur til fantastiske Krakow

guidet tur i Krakow som tar med inn til det fantastiske St. Kings Kapell

Det er ikke lett å beskrive den unike karakteren til denne byen for de som ikke har vært her. I år 1000 ble det grunnlagt et romersk-katolsk bispesete og det kongelige slott ble reist på Wawel-høyden. Krakow var også hovedstaden i Polen fra det 11. til 17. århundre og allerede i 1364 ble det første polske universitetet grunnlagt her.  I denne byen finner du flott arkitektur og en spennende historie.  Den unike gamlebyen gjør at byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi opplever den historiske byen på beste måte med vandretur med lokalguide. I tillegg finner vi historiske severdigheter i nærheten av byen som saltgruvene i Wieliczka og konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau. Vi bor behagelig på vårt hotell like i nærheten av gamlebyen!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Reiseleder er med på hele turen

Vi bor sentralt i nærheten av gamlebyen

Utflukt til Auschwitz (mot tillegg)

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 5790
Sted: Polen, Krakow
Avreisedato: 24. september 2019
Avreisested: Sandefjord Torp
Hjemreisedato: 28. september 2019

Program

Tirsdag: Hjem – Krakow Bussen starter i Kristiansand om formiddagen og tar med deltagere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her går vi om bord i direkteflyet til Katowice, avgang kl. 12,40. Etter 2 timer ankommer vi Polen og tar plass i bussen som tar oss med de siste 1,5 timene til sentrum av Krakow og vårt hotell som ligger like ved gamlebyen og nær shoppingsenter hvor vi skal bo i 4 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag, torsdag og fredag: I Krakow Frokost inkludert hver dag og middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den ene dagen under oppholdet blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene i byen fram til markedsplassen. Etter besøket tar vi plass i bussen og drar til den jødiske bydelen Kazimierz. Her tar guiden oss med på en vandretur i denne spesielle bydelen. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd, før vi på vei tilbake til hotellet gjør en fotostopp ved Oscar Schindlers fabrikk, kjent fra filmen Schindlers Liste. En annen dag under oppholdet kjører vi til de meget kjente Saltgruvene i Wieliczka utenfor Krakow. Saltgruvene i Wieliczka står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får en guidet rundtur som blant annet tar oss inn i det fantastiske St. Kings Kapell, som med sin imponerende størrelse og vakre utskjæringer kan romme over 500 mennesker. Etter besøket returnerer vi til sentrum av Krakow i tide for lunsj på egenhånd. Den siste dagen under oppholdet blir det arrangert frivillig utflukt til konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau med lokalguide mot tillegg i prisen. Denne bør bestilles samtidig med turen da antall plasser er begrenset.

Lørdag: Krakow – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og får litt fri om formiddagen før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Krakow. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Sandefjord Torp, avgang kl.13,20. Etter 2 timer er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som venter for å ta oss med tilbake til våre påstigningssteder.

NB! Det er inkludert 1 koffert på 10kg til å sjekke inn per person + 1 liten håndbagasje innenfor målene 40x20x25cm. Trenger man oppgradert innsjekket bagasje må det betales ekstra (se tillegg).

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Inngang og guiding i saltgruvene
*Lokalguide i Krakow og Kazimierz
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1200,-
*Utflukt med inngang og guiding i Auschwitz kr. 390,- (begrenset antall)
*Oppgradert koffert kr. 700,- (oppgradering fra 10kg til 20kg totalt for tur/retur)